Jdi na obsah Jdi na menu
 


Povolit. Přitáhnout!

1999-skz---volf__ov-5:4.jpg

NESTAČÍ ZÍRAT? Vašek Nedoma z Volfířova toho o SKZ poznal víc než dost. Radlicím vypomáhal v roce 1997 s Klepákem, odchytal za ně turnaj v Lipolci 1998 a pomohl i k loňské vendetě s Brnem 9:4. Pokud však hráli Zoufalci s Volfířovem, postavil se vždy do branky svých. Ani jeho bravurní zákroky a vedení spoluhráčů 4:1 ale 1. srpna 1999 na výhru nestačily. Inu, Radlice - dřít do poslední minuty! Sedmá sezona je za to odměnila hned dvakrát.

 

Měla být sedmička - sezona s letopočtem 1999 - pro Radlice štastná? Těžko soudit. Pokud hrály, vyhrávaly. Jenže soupeřů bylo méně než jindy.

Brno se po loňském 8. srpnu sesypalo. Klepák se ani letos - opět s výmluvou na slabší potenciál - neodvážil. I když při pravidelném večírkovém setkání „U Zoufalce” s Kotalíkovým Cirkusem Primeros nevypadal úplne bezbranně. A cestou domů nakonec slovy svých koučů slíbil: „Za rok to s Radlicemi dáme. Na 100 %. V posledním roce století zúčtujeme definitivně!” Stane se. A že tohle rozseknutí bude stát za to!

V létě 1999 musí SKZ stačit dva tradiční protivníci. Na zápas proti JEDOVNICÍM, kde hosté ještě v poslední čtvrtině vedou 7:6, se zatoulá i zpravodaj Českého rozhlasu a z napínavého duelu s konečným výsledkem 11:8 pořídí obsáhlou reportáž:

1999-skz---jedovnice-11:8.jpg

Jakpak obdivuhodně obracet zápasy, Zoufalci ukazují po červencové výhře nad Jedovnicemi i v srpnu s VOLFÍŘOVEM. Totiž - musejí! Začínají sice skvěle a po čtyřech minutách Davidovým gólem vedou, jenže Volferovským stačí čtvrthodinka mezi 8. až 24. minutou a radličtí fans nestačí zírat. Jejich esa prohrávají 1:4!

Naštěstí se znovu dokáží obdivuhodně sebrat. Stejně jako s Jedovnicemi přeskupují řady: David Kolařík couvá z hrotu na jediného beka, Honza Vlček se vytahuje do zálohy a k Martinovi Štastnému jde z obrany do útoku David Šprincl. Zabírá to. Hřmotné „GÓÓÓÓL” se nejprve nese z kopce nad Radlicemi po nevídané prdě Honzy Vlčka - 2:4. Tenhle gól dokonale nabudí útocné duo Š. + Š. a během sedmi minut končí kombinace Honzy s Davidem třikrát na kopačce neomylného Martina:  3:4. 4:4. 5:4 pro Radlice! 

Už jen ubránit tři poslední minutky a druhá výhra podle receptu sedmé sezony „nejprve soupeři povolit a pak pořádně přitáhnout”  je na světě!

„Kluci, jste fakt dobrý,” smějí se pak cestou z kopce na tradiční přípitek k Zoufalcovi holky z radlického kotle. Už jen kvůli nim jsme to vypustit nemohli! „A příští rok se vrhneme na ten nešťastný Klepák,“ slibují si Radličáci.

 

 SKZ RADLICE 1999

Martin ŠLÁPOTA - David ŠPRINCL, Honza VLČEK (Petr PŘEUČIL) - David KOLAŘÍK, Martin ŠTASTNÝ

 

SEDMÉ LÉTO
SKZ– Jedovnice 11:8 (6:3) P. Přeučil 3, M. Šťastný 3, Šprincl 3, Kolařík 2. Hráno 6. 7. 1999.
SKZ- Volfířov 5:4 (1:3) M. Šťastný 3, Šprincl, Vlček. Hráno 1. 8. 1999.

1999-skz---volf__ov....jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dvoudenní soustředění U ZOUFALCE

(Vajgar, 9. 7. 2016 22:44)

V sobotu do šesti ráno, v neděli do pěti ráno, jistě metry piv a mezitím výsledný fotbálek, chápu to dobře?